Voluntariatul internațional si Pactul Ecologic European

Dragi colegi de la organizațiile certificate ESC din România,

A.C.T.O.R., în calitate de membru al rețelei europene LE.MO.N. (Learning Mobility Network) vă propune o campanie la nivel european care își propune să producă schimbarea de atitudine în rândul tinerilor în ceea ce privește voluntariatul dedicat acțiunilor ecologice.

 Act’EVE este primul joc european bazat pe provocări, care pune în mod concret tinerii în legătură directă cu Pactul Ecologic European.

Este un joc, cu valoare de competiție, bazat pe diverse provocări, create special pentru a susține învățarea prin experiență în scopul dobândirii unui comportament cotidian asumat, orientat împotriva schimbărilor climatice.

 Acțiuni mici, impact mare!

Timp de 3 săptămâni, începând cu 13 mai, oferim voluntarilor și tinerilor aflați în mobilitate în străinătate, șansa de a participa la singura competiție deschisă tuturor voluntarilor europeni, permițându-le să învețe, să înțeleagă, să se joace și să acționeze.

Competiția este alcătuită din 30 de provocări în 3 pași pentru a juca printr-o aplicație care conține:

1/ Un scurt videoclip pentru a cunoaște un subiect

2/ Mai multe informații explicative

3/ O provocare prin care să se poată descoperi ce și cum se poate  acționa concret pentru a fi parte dintre cei ce iși asumă că pot să contribuie la efortul comun împotriva schimbărilor climatice.

Jocul se va termina pe 5th din iunie, Ziua Mondială a Mediului, când rezultatele se vor cuantifica și valoriza ca o acțiune a voluntarilor UE în favoarea mediului.

 Aplicația va fi deschisă în mai, dar puteți accesa deja o parte din conținutul ei înregistrarea pe platforma noastră

 V-am fi foarte recunoscători dacă ne-ați ajuta să răspândim vestea despre această inițiativă, care să poate să ajungă la cât mai mulți voluntari ESC , facilitându-le astfel șansa de a putea să participe la competiție. Jocul este destinat atât voluntarilor pe care îi găzduiți, cât și celor pe care i-ați trimis.

 DE CE ESTE IMPORTANTĂ ACEASTĂ INIȚIATIVĂ?

1. Inițiativele de combatere a schimbărilor climatice și Green Deal sunt priorități ale programelor europene.

2. Ne dorim să implice tineri, mai ales cei care sunt voluntari, încercând astfel să le valorizăm munca și impactul pe care aceasta îl are asupra propriei conștiințe și asupra comunităților în care sunt implicați. 

3. Prin ajutorul pe care îl puteți oferi acestei idei, putem ajunge la mai mulți tineri și organizații și putem avea un impact mai mare.

4. Este o acțiune accesibilă, care poate să fie agreabilă, pentru că nu este obligatorie, ci are aparența unui joc ”cool” pentru voluntari.

5. Participarea organizației dumneavoastră va fi și ea valorificată pe platforma, rețelele sociale, dar  și în raportul nostru final

6. Este o oportunitate de a lega tineri din diferite țări și astfel veți putea contribui la stimularea sentimentului de apartenență la Europa.

7. Este ușor de jucat și nu implică mult angajament – tot ce trebuie făcut este efortul de a distribui vestea în rândul colegilor și voluntarilor din mediul organizațional  și cel de a monitoriza că se tinerii se joacă😉.

CUM NE PUTEȚI AJUTA?

1. Transmiteți informații voluntarilor, studenților și cursanților dvs. cu privire la schemele de mobilitate.

2. Distribuiți informațiile de pe site-urile dvs. web și rețelele sociale

3. Abonați-vă și sugerati-le să se aboneze la conturi de rețele sociale (Instagram ) și transmiteți campania noastră pe rețelele dvs. de socializare

4. Înregistrându-vă și participând la concurs puteți fi o sursă de inspirație pentru tinerii cu care lucrați!

5. Motivați-i și sprijiniți-i să dezvolte o acțiune locală care să pună accentul pe pregătirea zilei de 5th iunie, ca o zi importantă în agenda comunității unde lucrează.

Pentru mai multe detalii vă puteți informa direct pe voluntari4 mediu 

 Aici este mesajul video al campaniei

Vă stăm la dispozitie pentru a vă explica in continuare campania și a ne gândi împreună la detalii inedite despre cum am putea colabora, la telefon 0040744686093, sau pe email actor_romania@yahoo.com

 Contăm pe voi! 

Vă așteptăm în număr cât mai mare și vă multumim frumos!

Echipa A.C.T.O.R.

Leave a comment