Lucrand cu copiii aflati la Centrul de Recuperare “N. Robanescu”

Copiii care vin in acest centru de recuperare au o legatura emotionala intensa cu noi, voluntarii A.C.T.O.R. Cu noi obisnuiesc sa redevina normali, sa se reconecteze cu starea fireasca a copilariei- jocul. Noi asta facem! Ne jucam si luam aceasta treaba foarte in serios! Iar copiii cu care lucram apreciaza acest lucru.

Chiar Daca in activitatile noastre limba in care comunicam nu este mereu romana, practic noi nu avem bariere de comunicare, caci copiii sunt cei mai buni profesori voluntarilor de pe alte meleaguri. Ii invata romana cu rabdare si cu mult umor. Iar in timpul acesta uita de tratamente si de proceduri si invata fara sa realizeze cuvinte si povesti in alte limbi straine.

Cei cu disabilitate mentala combinata cu cea fizica recepteaza muzica glasurilor vesele, chicotelile si multitudinea de culori ale materialelor diverse pe care le folosim.

Iar mamele acestor copii se pun adesea la masa cu noi si isi incurajeaza copiii timizi la inceput, beneficiind in final de schimbarea de stare emotionala a copiilor lor.

Programele de animație clinică sunt implementate de voluntarii ACTOR cu sprijinul financiar al United Way of Romania. Voluntarii internaționali lucrează în aceste programe în cadrul Certificarii pentru programul ESC detinut de A.C.T.O.R.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s