Parteneriatul dintre A.C.T.O.R. si Casa Corpului Didactic Bucuresti (2021-2022)

WEBINARul EDUCATIE INTERCULTURALA (18.11.21-15.00)- pentru pedagogii romani implicati in Programul “Aici Acolo” a fost realizat in cadrul evenimentului “Usi deschise” organizat anual de catre Casa Corpului Didactic Bucuresti.

La acest eveniment s-au inscris 115 pedagogi de la nivelul prescolar, scolar si gimnazial, ceea ce ne arata interesul pe care tematica propusa de A.C.T.O.R. o are pentru profesionistii in educatie.

Silvia Borteanu, responsabil CCD pentru cooperarea cu ACTOR a dirijat aspectele tehnice ale evenimentului online, avand grija de fiecare detaliu, care sa asigure calitatea procesului educativ digital. In deschidere Nicoleta Briciu, directorul CCD a subliniat disponibilitatea CCD Bucuresti de a veni in intampinarea nevoilor de formare ale tuturor cadrelor didactice interesate sa se perfectioneze profesional.

Eugenia BARBU a condus evenimentul contand pe invitatii sai: Ana Tvalavadze (Georgia), Salomé Ncubé (Franta), Briana Constanza BRANDAN CARRAZANA (Argentina), Guillermo Sanchez Martin, Cristina Mesa (Spania) gazduiti in ACTOR prin proiectul SOLIDAIR si Irene Giorgini (Italia), aflata intr-un stagiu profesional in cadrul proiectului Communion in Youth Work, ambele proiecte fiind finantate prin Corpul European de Solidaritate.

Pe langa aspecte teoretice legate de provocarile cu care se confrunta procesul educational in mediu intercultural, participantii au putut interactiona cu fiecare dintre invitati, facandu-si o idee despre valorile educatiei in tarile lor de origine.

Participantii au primit invitatia de a se inscrie la Programul “Aici Acolo” din anul scolar 2021-2022, care se va desfasura in regim mixt atat online cat si fizic, in functie de situatia pandemiei. Fiecare dintre pedagogii Aici Acolo din acest an vor avea de parcurs 24 de ore de curs in format digital, astfel incat la final sa poata obtine documentatia de valorizare avizata de CCD Bucuresti.

Formator va fi Eugenia BARBU, dispunand de asistenta echipei ACTOR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s