Comunicat de presa- Programele de animatie clinica ale A.C.T.O.R. sunt finantate de United Way Romania

In ciuda limitarilor create de contextul pandemiei chiar si in 2020 programele de animatie clinca “Maria, Constantin, Dumitru”, nu au fost intrerupte. Cu exceptia perioadelor de starii de urgenta, echipa A.C.T.O.R. s-a straduit sa gaseasca formule creative pentru a aduce beneficiarilor cei mai afectati de izolare o fereastra spre normalitate. A fost nevoie sa reinventam notiunea de animatie clinica, abordand modalitati de comunicare si gestionare a relatiei cu beneficiarii in limitele distantarii sociale.

Avand sprijinul United Way Romania, cei 65 voluntari, pregatiti si coordonati de profesionisti cu multa experienta in domeniul animatiei clinice, au organizat pentru 1544 de beneficiari, in curtile spitalelor:

  • o serie de trasee motrice, mai intai desenate saptamanal cu creta si mai apoi pictate cu vopsea speciala pentru asfalt
  • o banca senzoriala destinata copiilor din Centrul Neghinita (DGAS sector 4)
  • 20 de spectacole de muzica, dans, teatru de umbre si de clovnerie pe care beneficiarii le-au putut urmari de la ferestre

Suntem mandrii de creativitatea cu care am depasit toate obstacolele si speram ca experienta din acest an se va transforma in curand intr-o amintire si ca in curand vom reveni la normal si vom putea readuce si in saloanele spitalelor partenere forta creativitatii si a energiei pozitive cu care tinerii nostri voluntari obisnuiesc sa lucreze.

This project is financed by European Solidarity Corps
Volunteering Project

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s