ARTS for RURAL- A New Start

ARTS for RURAL- Artele pentru scolarii din mediul rural se pot asemana cu plantarea si cultivarea semintelor ideilor de toleranta si cetatenie activa

Pentru a cultiva o plantă este necesar să o udăm mereu, cu grija, atentie, iubire.

Într-un fel, putem face această analogie cu ființele umane. De ce are nevoie o ființă ca să crească sănătoasă și capabilă?

Desigur, există multe perspective asupra acestui punct, dar în societatea noastră sunt cu siguranță unii oameni care au mai multe oportunități de dezvoltare decât alții.

Pentru un copil, este necesar să se hrănească în cel mai bun mod, fizic și psihologic. Și de aici începe plantarea ideii noastre: Artele pentru mediul rural.

În realitatea noastră, nu există niciun spațiu pentru dezvoltarea uneia dintre cele mai mari capacități umane, esențială în vârstele fragede: CREATIVITATEA.

În orașe, este usor accesul la muzee și galerii, dar ce se întâmplă în orașele sau satele în care copiii nu au aceste oportunitati care ne ajuta sa putem vedea realitatea si din alte perspective?

În acest sens, noi 5 tineri, ajutati de A.C.T.O.R. am decis să oferim posibilitatea copiilor și tinerilor din mediul rural să experimenteze diferite practici artistice și să reflecte modul în care viața poate avea noi sensuri prin artă.

Dar UNDE urmeaza să implementăm această idee?

Cercetările noastre ne-au condus la locuri precum Varlezi (Galati), Chiirnogi (langa Oltenița- Calarasi) și Talpa Ogrezi (Teleorman), unde mulți copii nu au aceste activități. Nu sunt doar locatiile sunt de pregatit, mai trebuiesc gasiti si tinerii artiști care sa fie disponibili si sa ne ajute sa facem atelierele artistice pentru acești copii. Cautam tineri care se pregatesc sa devina fotografi, păpușari, artiști de stradă, dar echipa noastra fiind disponibilă pentru oricine dorește să-și împărtășească cunoștințele și experiența.

Daca in timpul verii iti doresti o experienta de arteducatie, in care sa participi la acest proiect, te rugam sa ne trimiti un CV (format Europass), o scrisoare de motivatie pana pe 15 mai 2020 la adresele mihaisbarbu28@gmail.com si actor_romania@yahoo.com.

Noi te vom cauta pentru un interviu, dupa care se va decide componenta finala a echipei de coordonatori de ateliere artistice in ARTS FOR RURAL.

ESC LOGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s