Seminarul de Evaluare Finală a luat sfârșit odată cu Programul “Aici Acolo” al anului școlar 2015-2016

În data de 9 iunie 2016, echipa A.C.T.O.R. a susținut, alături de profesorii implicați în Programul “Aici Acolo” al anului școlar 2015-2016, ultimul seminar de evaluare la Reprezentanța Comisiei Europene.

De această dată am predat ștafeta profesorilor care au avut oportunitatea de a-și exprima pe rând bucuriile, supărările sau sfaturile constructive vizavi de continuarea bunei desfășurări a acestui program educațional. Spre surprinderea noastră, am aflat, prin intermediul acestora, feedbackul dat de părinți care a răsunat mai puternic decât în orice alți ani și care au apreciat mai mult ca oricând Programul “Aici Acolo”, prin prisma impactului pe care lecțiile voluntarilor europeni le-au avut asupra copiilor lor. Am dezbătut, de asemenea, problemele inevitabile care și-au făcut apariția pe parcursul anului, am contribuit cu soluții pentru combaterea definitivă a acestora pe viitor, și am înțeles nevoia profesorilor de la școlile speciale de a oferi voluntarilor implicați pregătiri mai riguroase înspre a ști cum să reacționeze și să medieze anumite situații inedite.

Cu toate sugestiile de îmbunătățire, vorbele calde și voioșia seminarului, întâlnirea a fost totalizată într-o ceremonie de decernare a diplomelor profesorilor și s-a încheiat cu tăierea tradiționalului tort “Aici Acolo”. Până în ultimul moment, participanții la Seminarul de Evaluare Finală au creat atmosfera unui cerc închis și sigur, iar înăuntrul acestui cerc am putut cu toții discuta liber, fără constrângeri, ca între prieteni apropriați, cu un singur scop în comun, acela de a oferi generațiilor viitoare o educație desăvârșită de diversitatea interculturală.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s