Eraclio – spectacol cu teatru de umbre

A fost odată ca niciodată… un oraș numit Barletta!

Este un mic oraș maritim aflat “în tocul cizmei Italiei”. În Barletta, valurile mării încă se leagănă, povestind legenda lui Eraclio, “micuțul și blândul uriaș”, care a apărat orășelul și i-a protejat locuitorii de atacul Saracen.

Barletta este orașul natal al Silviei Tursi și al lui Antonio Lionetti, doi tineri italieni voluntari prin Serviciul European de Voluntariat în A.C.T.O.R., îm cadrul proiectelor Vitamin T+, respectiv Here There +. Ei au creat intr-un spectacol de teatru de umbre propria lor interpretare a legendei lui Eraclio.

Deși este jucat în limba italiană, spectacolul se adresează copiilor români prezentând astfel plenar, rădăcinile culturale ale lui Antonio și ale Silviei.

Într-adevăr, această legendă reprezintă una din amintirile lor din copilărie, din perioada în care bunicii lor le povesteau cine e Eraclio, acea statuie impunătoare din mijlocul orașului.

Spectacolul a fost conceput spre a fi jucat în italiană pentru a respecta diversitatea culturală și pentru a demonstra faptul că limba română are rădăcini latine comune cu cea italiană, astfel încât și un copil să o poată înțelege, mai ales când este combinată cu potențialul vizual pe care îl poate aduce teatrul de umbre.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s