Suntem două educatoare din București:
Lavinia Popescu si Alina Mitu.
Am acceptat propunerea A.C.T.O.R. de a participa la cursul de formare Erasmus + in Irlanda: ‘Equal Life Chances for Youth!’ , organizat de Eolas Soileir, intre 1 si 8 august 2015 in Clonmines (Wellington Bridge), Co.Wexford.
Au fost participanti din Irlanda, Itala, Romania, Slovenia, Olanda & Spania.
Cu emoțiile de rigoare pentru un lucru pe care il faci pentru prima dată in viață ne-am facut bagajele și am plecat in ceea ce urma să fie o experiență foarte nouă pentru noi: să călătorim pe o distanță atat de mare
Am intâlnit acolo oameni minunati, formatori bine pregatiti având obiective clar stabilite și care ne-au primit și tratat cât de bine s-a putut.
Activitațile s-au desfasurat in cea mai non formala manieră ,concretizate prin jocuri menite să sustragă de la noi ,fără să ne dăm seama, informații interesante pentru colegii noștrii din alte țări. Activitațile în aer liber, au fost predominante. Metodele de lucru ne-au determinat să rămânem o echipă și după terminarea proiectului… dar și în momentele de criză, cum a fost cel în care Alina a avut un accident, chiar încea de a treia zi petrecuta acolo.
Nu am simtit nici o clipă că suntem singure,toata echipa fiind alături de noi ,chiar și în timpul petrecut în spital. Așa am trăit, pe propria piele, mult mai intens decat toți ceilalti colegi din alte țări realitatea serviciilor medicale din Irlanda și generozitatea acestora.
Din punct de vedere professional, schimbul de experiență a fost minunat. Am întâlnit oameni care lucrează în același domeniu, cu ajutorul cărora am descoperit noi abordari ale activitatii desfașurate in educația copiilor, am invățat noi jocuri noi, metode de a transmite informații.
Fiecare zi aducea ceva nou, începând cu metodele alese de catre traineri pentru a ne transmite informația, continuând cu materialele puse la dispoziție și terminând cu peisajele minunatei Irlande pentru care acestia ne-au fost ghizi.
La intoarcere , când A.C.T.O.R. ne-a solicitat să continuăm colaborarea ca formatori pentru voluntarii din intreaga Europa care vin sa imbogățeasca universul cunoașterii copiilor din Romania, ne-am implicat în desfășurarea de cursuri care îi inițiază pe aceștia în ceea ce înseamnă învățământul românesc și “cu ce se manânca” educația copiilor in grădinițele și școlile noastre.
După toate astea, care credeți că este răspunsul nostru la intrebarea :”Mai doriți să mai participați și la alte proiecte Erasmus ?” nu avea sa fie decat: “Absolut!”