Invitatie CONFERINTA NATIONALA – Education Against Rasism

Asociația Culturală pentru Teatru și Origami din România- A.C.T.O.R. și Școala Profesională Specială Codlea

Vă invită ca în datele de 2 și 3 iunie 2015

să participați la:

Conferința Națională

EAR: EDUCATION AGAINST RACISM

 Proiectul care stă la baza acestei conferințe, s-a ocupat între 1.11.2014 și 30 iunie 2015 de deschiderea unui dialog între specialiștii în educația formală și cea non formală, din România, Italia, Polonia și Spania, în vederea conștientizării importanței recunoașterii  ”rasismului invizibil” – un concept ce se referă la acțiunile dominante ale oricărui  grup sau individ care se simte superior asupra altuia.

Conferința își propune să aducă în atenția profesioniștilor în educație din țara noastră, una dintre problemele cele mai fierbinți ale lumii în care trăim. Știind că este foarte greu de luptat cu atitudinile de intoleranță, ele fiind considerate de multe ori, ca ”acceptabile” și ”normale”, la acest eveniment participanții vor afla de la persoanele cheie implicate: Ilaria MARANGON (Italia), Denisa SPERIATU și Eugenia BARBU (România) detalii despre cum este perceput acest concept în școlile din țările implicate. În final toți vor primi un TOOL KIT material conținând o serie de instrumente ce pot fi aplicate  în procesul educațional-  rezultatul cercetării a patru specialiști în educație noformală, ce au colaborat cu zeci de profesori și educatori.

Proiectul Education Against Rasism este coordonat de organizația spaniola Cazalla Intercultural, având ca parteneri principali A.C.T.O.R. (România), YOUnet (Italia) și Fundacjia CAT(Polonia) și este finațat prin Programul Erasmus Plus- Acțiunea Cheie 2.

Evenimentul va fi găzduit în Sala de festivități a Grădiniței numarul 7 (Str. Maica Domnului, 61-63, Bucuresti-Sector 2). Vă rugam să vă confirmați participarea la adresa de email actor_romania@yahoo.com, până la data de  25 mai 2015.

 invitatie Conferinta nationala EAR ACTOR

Logo_EAR

erasmus+logo_mic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s