A.C.T.O.R. e si el ZEN :)

http://www.nonformalii.ro/evenimente/zen-se-joaca-la-spital-1

incepe la 10-10-2014 ora 16:00, se incheie la 10-10-2014 ora 18:00
Bucuresti, Jud. Bucuresti
Creat de Andreea Vasilescu la 19-09-2014, 4:25:38 / Editat de Irina Pilos la 19-09-2014, 7:50:52
Iti place? Da un
Placut de 0 persoane
21 vizualizari

A.C.T.O.R. desfăşoară activităţi de animaţie clinică în spitalele partenere din Bucureşti înca din 2000. Prin Programele Constantin, Maria şi Dumitru voluntarii români şi cei aflati în Serviciul European de Voluntariat încearcă să aducă normalitatea în saloanele copiilor bolnavi din secţiile de Oncologie, Ortopedie, Recuperare medicala, Chirurgie plastică, etc.
Aceşti copii întâmpină dificultăţi educaţionale având în vedere specificitatea tratamentului şi mai ales a spitalizării de lungă durată – ce implică absenţa de la şcoală sau grădiniţă. Prin urmare tinerii voluntari încearcă  să îi ajute să recupereze aceste lipsuri folosind metode de educaţie nonformală; fie că este vorba de matematică, gândire logică, comunicare sau o limbă straină, copiii bolnavi descoperă că învăţarea poate fi şi distractivă.

În acest context pentru Ziua Educaţiei Nonformale vom crea în cadrul spitalului Lacul Bucura un eveniment special. Astfel copiii vor putea participa la atelierul de origami unde vor învăţa să plieze diferite jucării din hârtie, vor descoperi ţările din Europa cu ajutorul voluntarilor din proiectul Aici Acolo şi în final vor participa la un concurs de Scrabble pe echipe. Pentru noi toţi copiii sunt campioni, aşa că fiecare va primi la sfârşit, ca premiu, baloane modelate.
Astfel pentru câteva ore copiii vor uita de atmosfera apăsătoare a spitalului, se vor distra şi vor descoperi ce amuzant este să înveţi.

Programele Maria, Constantin şi Dumitru sunt organizate de A.C.T.O.R. cu finanţare de la United Way Romania, iar pentru găzduirea voluntarilor străini finanţarea este susţinută de Programul Tineret în Acţiune prin proiectele: Here There şi Aici Acolo 13-14

Adresa: Spitalul Lacul Bucura
Organizator: A.C.T.O.R
Persoane de contact: Vasilescu Andreea
Relevant pentru metodele: Origami Teatru
Relevant pentru programele: Tineret in Actiune
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s