Lansam Programul “Aici Acolo” in anul scolar 2014-2015

Clopotelul a sunat si iata ca incepe un nou an scolar in care A.C.T.O.R. ofera institutiilor educative din Bucuresti, dar si din zone rurale un program original numit Aici Acolo, inceput inca din 2009, despre care puteti afla detalii ascultand emisiunea difuzata la Radio Romania Cultural:

Daca e sa comparam scoala romaneasca cu cea din alte state europene observam ca in clasele noastre invata intr-un procent covarsitor doar copii romani, in timp ce de exemplu in Italia sau Irlanda ca urmare a migratiei fortei de munca, 60% dintre elevi sunt din alte tari. Politicile educationale din aceste tari au creat programe foarte elaborate pentru a dezvolta copiilor intelegerea diversitatii culturale, acceptarea ei si dezvoltarea une atititudini tolerante si lipsite de prejudecati.

Programul Aici Acolo ii va ajuta pe copiii, tinerii si profesorii romani – sa cunoasca diversitatea culturala concret si nemijlocit si sa ajunga prin comparatie sa isi inteleaga in mod obiectiv valorile propriei identitati culturale.

Anul acesta copiii si pedagogii din gradinitele, scolile si liceele, interesate sa colaboreze cu A.C.T.O.R. in Programul Aici Acolo, vor avea posibilitatea sa cunoasca prin activitatile propuse de tinerii voluntari din: Armenia, Austria, Azerbaijan, Croatia, Estonia, Franta, Italia,  Lituania, Letonia,Georgia, Ghana, Peru, Spania,  Portugalia si Uruguay, informatii, jocuri, cantece, povesti si multe alte minunatii.

prima poza Aici Acolo 14-15

Programul din anul acesta este realizat prin proiectele Here There si Aici Acolo 13-14, finantate prin Programul TIneret in Actiune- Serviciul European de Voluntariat. A.C.T.O.R. are ca parteneri principali Ministerul Educatiei si Casa Corpului Didactic din Bucuresti

Pentru a afla mai multe detalii trimiteti un email la actor_romania@yahoo.com

HT micEU_flag_yia_RO-01

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s