Sustainable Future – Vizita de studiu in Danemarca 5-10 mai 2014

IMG_6232   Vizita de studiu din Danemarca “Sustainable future”, a fost una dintre cele mai bune modalitati prin care puteam constientiza foarte clar impactul consumerismului asupra mediului. Este foarte interesant cum suntem nevoiti sa cautam energii alternative deoarece nu reusim de multe ori sa consumam strictul necesar fiind destul de multe pierderi inutile de energie, apa, caldura, mancare etc.

In cadrul proiectului am vizitat atat medii rurale ecologice, in cadrul carora am invatat cum se poate sustine energetic, cu ajutorul panourilor solare, un sat de 1260 de case/proprietati private (South Falster Heating Plant), cat si despre industrtii la scala mica sau mai mare de producere a energiilor alternative (REFA, Poseidon Floating Power Plant A/S, Algae Innovation Centre). In cadrul Municipalitatii Guldborgsund am participat la o prezentare a planului de reducere a consumului de energie din Guldborgsund.

IMG_0929

Printre lucrurile fascinante din Danemarca se numara si “Science On a Sphere”, un glob dinamic ce foloseste o tehnologie avansata pentru a arata diferentele de clima, poluare, numarul in crestere al zborurilor precum si numarul si conexiunile legate intre tari pe site-ul de socializate “Facebook” si consecintele acestor schimbari. Acest glob are ca scop constientizarea schimbarilor ce au loc prin actiunile intreprinse de oameni.

IMG_0591

In timpul liber am vizitat Nykøbing, Holeby, Maribo, Nakskov, Taaruplund, capitala daneza – frumoasa Copenhaga precum si centrul medieval din Nykøbing Falster (Middelaldercentret) impreuna cu participanti din Finlanda, Franta, Danemarca, Italia, Portugalia, Elvetia.

IMG_0559

Prin acest proiect am reusit sa ne intoarcem cu multe informatii noi legate de energiile alternative dar si de modul in care se pot incepe demersurile unui astfel de proiect ce vizeaza echilibrul dintre consum si productia alternativa de energii.

10247247_282812398545404_5704353841750525216_n

La intoarcerea in tara am avut un bagaj in plus, un bagaj intercultural voluminos, ce incepe cu traditiile fiecarei tari participante si se incheie cu povestea de viata a fiecarui participant cu care am avut o interactiune oricat de mica.

12523665

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s