Grundtvig In-Service Training: “European Projects design, management and funding: how to develop a good learning project and get the funds”Grundtvig Bologna Eugenia (230)

Intre 23 si 29 martie 2014, eu, Eugenia BARBU,  am avut sansa sa particip la un curs de formare Grundtvig In-Service Training, numit “European Projects design, management and funding: how to develop a good learning project and get the funds” organizat de YOUNET din Bologna.

In perioada de pregatire folosind pentru prima oara un instrument de comunicare numit moodle am descoperit cine vor fi ceilalti cursanti, detalii despre cum pot ajunge la hotel, dar si informatii importante despre oras si activitati.

poza (1)

Cursul a dezvaluit celor 10 participanti, din Franta, Italia, Olanda (St Maarten), Spania (Insula Menorca), Germania, Bulgaria  si Lituania, “tainele”  conceperii unui proiect de success.

Matricea logica, setarea obiectivelor, a activitatilor, procesul de evaluare si de monitorizare, de indeplinirea a indicatorilor, detaliile despre vizibilitatea, diseminarea si exploatarea rezultatelor unui proiect ne-au fost prezentate astfel incat sa ni se faca “pofta” sa scriem cat mai multe proiecte in toate programele ce ni vor parea interesante: Erasmus plus, Europa Creativa, Europa pentru cetateni…etc.

O provocare pentru intelegerea tuturor participantilor a fost sesiunea dedicata bugetului… pentru ca, daca sunt programe in care aceasta sectiune e joaca de copii, am putut vedea ca sunt altele, la care elaborarea planificarii cheltuielilor in functie de activitati, solicita un efort de analiza, cercetare si asumare extrem de important.

poza

Pe toata durata cursului au fost sesiuni ce au dat sansa participantilor sa isi creioneze proiecte intr-un mod foarte concret, asa incat cu totii speram sa avem la urmatoarele termene limita o serie de dosare de candidatura cu mari sanse de succes.

Grundtvig Bologna Eugenia (282)

In timpul liber am luat contact cu un “oras muzeu” prin arhitectura, dar plin de tineri care isi terminau studiile academice, oferind cu aceasta ocazie pe strazi adevarate spectacole, pline de umor…

Bineinteles ca am descoperit traditionalele tortellini bolognese, faimoasa inghetata si pizza.

Grundtvig Bologna Eugenia (119)

In urma acestui curs, in calitate de presedinte A.C.T.O.R,, am stabilit cu coordonatorul You Net – Francesco Tarantino (care a si sustinut cateva sesiuni ale cursului) o serie de planuri pentru viitoare parteneriate, continuand astfel colaborarea fructuoasa si extrem de interesanta inceputa in 2011 in proiectele SEV de nivel intercontinental- VOUCH si YEAH.

Grundtvig Bologna Eugenia (283)

Sper ca in curand sa va putem oferi pe acest blog multe povesti despre experiente de invatare pe care alti oameni trimisi de A.C.T.O.R. le vor avea in proiectele ce s-au conturat la Bologna. 😉

Eugenia BARBU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s