http://www.scriptamanentproject.eu/ – un concurs de… povesti de voluntari intr-o alta tara…

Ai fost voluntar SEV? Daca da… Norocul tau!

pentru ca ai sansa sa participi la … un concurs… http://www.scriptamanentproject.eu

de fapt poate ca e mult mai mult decat atat… este…

O provocare la amintire, reamintire… regasire a provocarilor din timpul experientei tale ca voluntar intr-o  alta tara.

 

Iti mai aduci aminte: Cum erai? Cum simteai? Cum reactionai? Cum intelegeai toate provocarile din jur? Cum invatai din ce traiai? Cum erau ceilalti? Cum ii percepeai tu? Dar ei, ce credeau ei despre tine? Ce ii puteai tu invata despre tine si lumea de unde veneai? … De fapt cine erai? Iar acum… cine esti? Te-ai schmbat? Cum? Cat de mult?

 

  1. ORGANIZATORI:

–          Associazione Culturale Link, impreuna cu partenerii internationali

–          Activar (Portugalia),

–          A.C.T.O.R. (Romania),

–          AvrAsya (Turcia),

–          Eurocircle (Franta),

–          La Vibria Intercultural (Spania),

–          LinkYouth UK (Marea Britanie),

lanseaza cea de-a patra editie a Scriptamanent in cadrul proiectului “Scriptamanent Plus”. Aceasta competitie este deschisa tuturor cetatenilor lumii, fara limita de varsta, care au facut sau care inca fac orice fel de serivicii voluntare peste granite. Proiectul este finantat de programul Tineret in Actiune – Actiunea 4.4. proiecte care incurajeaza inovatia si calitatea.

  1. CATEGORII SI PREMII

Sunt doua categorii separate in care puteti concura, si o a treia categorie in care puteti doar  participa:

a) Categoria SCRIPTA (povesti scrise); premiul este de 250 de euro

O prezentare a unui eseu sau poveste scrise, inspirate de experienta personala, este obligatorie. Lucrarile scrise ar trebui să fie, de cel puțin doua pagini (o singura pagina este alcatuita din 1800 de caractere, inclusiv spatiere), dar nu mai mult de cinci pagini. Lucrarile pot fi scrise in una din urmatoarele limbi: italiana, engleza, franceza, spaniola, portugheza, romana, turca si catalana.

Autorul fiecarei povesti selectate, care vor fi incluse in carte, vor primii trei exemplare ale cartii.

b) Categoria PLUS (+ extra material); premiul este de 250 de euro

– imagini (maximum 10, .jpeg format, rezolutie buna, color sau alb-negru)

– video (maximum 3 minute in total,  720p rezolutie)

– audio (durata maxima de 5 minute in total)

– prezentatii (ppt, prezi, etc.)

Puteti sa ne trimiteti materialul extra prin unul din siteurile urmatoare: Rapid Share, Dropbox, Fire Upload, YouSendIt, Google Drive, etc.). Doar uploadati  materialul extra si trimite-ti-ne un link catre acesta.

A concura in aceasta categorie este optional.

c) Categoria SCRIPTA OFF (doar material extra)

Daca ati participat intr-o editie precedenta a Scriptamanent, puteti sa va completati experienta descrisa anterior in continuare trimitandu-ne material extra in conformitate cu regulile categoriei PLUS (uploadati materialul si trimite-ti link(urile) prin email la to: scriptamanent@europe.com ).

Nu veti fi considerat concurent, pentru ca nu esti posibil sa participati doar cu material extra. Acest material va fi luat in considerare in sectiunea SCRIPTA OFF a e-book ului, sau s-ar putea sa fie uploadat pe websiteul proiectului ca material promotional.

  1. CUM SA PARTICIPATI

Ca sa puteti participa, doar inregistrati-va pe http://www.scriptamanentproject.eu, apoi, cand contul vostru a fost creat si va logati, butonul „WRITE YOUR STORY” ar trebui sa va serveasca pentru a va inregistra povestea. Puteti sa va scrieti povestea si sub forma unui reportaj, poveste, jurnal, poezie, etc.. Dupa ce ati inregistrat povestea va trebui sa asteptati echipa editoriala sa aprobe povestea voastra pentru a deveni un concurent.

  1. TERMEN LIMITA

Termenul limita pentru inscrierea de pe site este  02.05.2013.  Orice posibilitate de prelungire a termenului limita va fi anuntata pe http://www.scriptamanentproject.eu.

  1. FOLOSIREA MATERIALULUI

Lucrarile nu vor fi rambursate, iar Associazione Culturale Link isi rezerva drepturile de a le utiliza fara a cere permisiunea autorului. Lucrarile selectate (text sau material extra) vor fi incluse in produsul final (carte, e-book, website).

  1. JURIUL

Inscrierile vor fi evaluate de catre un juriu international format din sapte coordonatori nationali provenind din organizatiile partenere. Juriul va decide la ambele categorii in mod separat si vor acorda premiile castigatorilor.

Deciziile lor vor fi anuntate pana pe 01.06.2013.

  1. INFORMATII IN PLUS

Mai multe informatii si clarificari vor fi primite contactand sediul principal al Associazione Culturale Link – Via Silvio Pellico 10, 70022 Altamura (BA), Italia, sau trimitand email la adresa scriptamanent@europe.com. De asemenea, puteti primi mai multe informatii in alta limba de proiect contactand unul dintre parteneri.

Pentru Romania reprezentatul A.C.T.O.R. este Eugenia BARBU: actor_romania@yahoo.com , care va poate ajuta sa intelegeti mai bine regulamentul concursului propus de acest proiect… pe limba voastra!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s