Festivalul Aici Acolo editia a doua

 Comunicat de presa Festivalul Aici Acolo

 A.C.T.O.R. (Asociația Culturală pentru Teatru și Origami din România) vă invita la Festivalul Aici-Acolo, sărbătoarea diversității culturale pentru copii, ediția a doua pe 9 mai 2012, de Ziua Europei, la ora 13:00 la Teatrul Țăndărică în Sala Lahovari.

Peste 400 de copii (intre 4 si 9 ani) din 19 grădinițe și școli vor prezenta momente artistice inspirate de culturile europene, pe care le-au putut cunoaște în anul școlar 2011-2012, participând la cursurile săptămânale despre interculturalitate din cadrul Programului Aici-Acolo, realizat de A.C.T.O.R. prin implicarea unui grup de tineri voluntari veniți din: Austria, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, Spania, Irlanda si Olanda. Gazda festivalului va fi Eugenia Barbu, actriță a Teatrului Țăndărică, președinte A.C.T.O.R. și inițiatoarea acestui program în România.

România este din 2007 în Uniunea Europeană. Această nouă dimensiune se reflectă, prin Programul Aici-Acolo, propus de A.C.T.O.R. și în educația copiiilor preșcolari și școlari, prin activități și programe specifice, anume concepute, pentru a le deschide acestora interesul spre a cunoaște și înțelege diversitatea culturală, precum și valorile care stau la baza Uniunii Europene.

Programul este realizat cu metode experiențiale și e adus copiilor în clasele lor chiar de tinerii reprezentați ai culturilor prezentate. Activitățile și-au propus întelegerea de către copii, a diferitelor culturi prin joacă și jocuri, folosind cunoașterea prin simțuri.

Programul, Atelierele și Festivalul Aici-Acolo sunt realizate de A.C.T.O.R. prin Proiectul Aci Acolo 11-12  cu sprijinul financiar al Programului Tineret în Acțiune – Serviciul European de Voluntariat.

Partenerii A.C.T.O.R în Programul Aici acolo sunt Ministerul Educației Tineretului si Sportului, Casa Corpului Didactic București, Departamentul pentru Afaceri Europene al Guvernului României, Radio Itsy Bitsy si Teatrul de Animație Țăndărică.

Despre Programul, Atelierele si Festivalul Aici Acolo puteti afla mai multe ascultand:

http://www.youtube.com/watch?v=krjqjJf43f8

despre cum a fost la festival vedeti vizitand : http://festivalulaiciacolo.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s