Eugenia Barbu

  • Eugenia Barbu a fost invitata in data de 12.11.11 sa prezinte un atelier in cadrul celei de a sasea editii a Conferintei : DIDACTICS OF PAPERFOLDING in Freiburg, Germania-care a avut  loc  intre 11 si 13 Noiembrie 2011. Atelierul sau a pus accentul pe dimensiunea pedagogica si pe capacitatea de a stimula si imbunatati comunicarea cu ajutorul artei plierii hartiei. Un moment important si extrem de bine primit a fost prezentarea filmului cu figurine origami “Why girraffes have long necks”, realizat de Eugenia in 2000, ca urmare a absolvirii masterului in Tehnici de Animatie Multimedia la Universitatea de Arta Teatrala si Cinamatografica.In acelasi timp – articiparea la acest eveniment a fost o sansa de a participa la atelierele unor personalitati la nivel mondial ale acestei arte : Joan Sallas, Nick Robinson, Robert Orndorff, Paul Hassenforder si de a crea noi prietenii origamice cu Sascha Pooch, Béatrice Corthay, Christine Trautwein si multi altii.
  • Pozitia de invitat special al evenimentului a Eugeniei Barbu, alaturi de Susana Kriskovic din Ungaria a fost primita cu interes de catre toti participantii, doritori sa afle noi abordari si aplicatii ale acestei arte in tarile din estul Europei.
  • Gazda, i-a fost  a fost Elsa Lueder- o persoana remarcabila, profesoara de limba romana la Universitatea din Freiburg. Eugeniei ii vor ramane mereu in amintire discutiile pe romaneste din  serile si diminetile in care a redescoperit alaturi de Elsa, Joan si chiar si Nick minunate lucruri  despre cultura natala vazuta acum prin ochii unor oameni pasionati de Romania.

This slideshow requires JavaScript.

Eugenia Barbu was invited to have a workshop in the 6th International Conference for the DIDACTICS OF PAPERFOLDING / Freiburg im Breisgau, Germany/ 11th-13th November 2011

http://www.origamididaktik.de/frameset.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s