A.C.T.O.R. a organizat cursul de teatru de umbre la scoala speciala numarul 4

In perioada 23 mai -7 iunie, A.C.T.O.R. a organizat in parteneriat cu Casa Corpului Didactic si Scoala Speciala numarul 4 un curs de teatru de umbre pentru profesorii de psiho-pedagogie speciala, invatatori si profesori educatori. Cei 35 de participanti au realizat povesti, scenarii, siluete si au experimentat diferite tehnici de teatru de umbra astfel incat viitoarele lor lectii si sesiuni de consiliere si sustinere a copiilor cu probleme sa devina mai atractive si mai eficiente.

La examenul final au participat de diferite varste si cu diferite grade de dizabilitate.cursul a fost sustinut de Eugenia si Stefanita Barbu. Pe langa copiii spectatori la examenul final au participat de la Casa Corpului Didactic doamna profesor metodist Mihaela Boghin si doamna director a scolii speciale numarul 4 Niculina Preotescu care au apreciat eforturile facute de participanti la curs.

Between the 23rd of May and the 7 th of June , A.C.T.O.R. organized in a partnership with Casa Corpului Didactic and Scoala Speciala number 4 a shadow-theater course for the teachers. The 35 participants have realized stories, sceneries, shapes and have experimented different techniques of shadow theater so that their future lessons with children with problems will become more attractive and efficient.  

The participants of  final exam were of all ages and of all grades of disability. The course has been held by Eugenia and Stefanita BARBU. The exam was supervised by methodist teacher Mihaela Boghin and the principal of the school Niculina Preotescu who appreciated the efforts of the participants. 

This slideshow requires JavaScript.

7 thoughts on “A.C.T.O.R. a organizat cursul de teatru de umbre la scoala speciala numarul 4

 1. Am fost pentru cateva zile protagonisti ai teatrului de umbre.O experienta care s-a adaugat si pentru care spun ca, indiferent cat de circumspecta am fost la inceput,cat de greu mi-a fost sa ma exteriorizez si sa transmit mesajul folosindu-ma de voce,de gestica,de imagini in asa fel incat sa captez atentia colegilor ,dar si elevilor prezenti,a meritat toata straduinta.Am invatat si am ajuns la rezultat prin descoperire,am vazut finalul si am fost convinsa clar ca a meritat .Am trait impreuna cu colegii mei clipe de poveste,ne-am adus aminte de copilarie cand fiecare dintre noi s-a jucat cu umbrele.Temerile pe care le-am avut vis-a -vis de tot ce avea sa se intample la final,cand fiecare dintre noi eram scenografii,regizorii si actorii piesei noastre, mi-au fost spulberate de reactia copiilor care prin reactia lor fireasca si prin interactiunea cu ei , m-au ajutat sa depasesc emotiile si momentele dificile pe care mi le-am inchipuit.M-am convins ca doar in mintea mea erau aceste temeri.E asa placut sa te joci,sa constati de cate esti capabil daca privesti mai detasat!Multumesc personal Eugeniei si lui Stefanita Barbu pentru rabdare,pentru experienta dobandita si pentru initiativa .Consider ca…
  “o viata intreaga avem de invatat si niciodata nu o sa le stim pe toate,dar cel putin vom incerca…”

  1. multumim frumos MIhaela Lumanare 🙂
   mesajul tau ne bucura si ne da satisfactia unei munci facute cu drag si cu multa pasiune…
   speram din suflet ca tot ce ati invatat de la noi sa va inspire si sa va imbogateasca activitatile zilnice pe care voi le desfasurati pentru atatia copii dezavantajati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s