Comunicat de presa Festivalul Aici-Acolo!!

Comunicat de presa

A.C.T.O.R.

Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania

Va invita la: Festivalul Aici- Acolo sarbatoarea diversitatii culturale pentru copii editia intai pe 9 mai 2011 la ora 13, la Teatrul Tanadarica (Sala Lahovari) de Ziua Europei

Peste 400 de copii (intre 4 si 9 ani) din 18 gradinite si scoli vor prezenta momente artistice inspirate de culturile europene, pe care le-au putut cunoaste in anul scolar 2010-2011, participand la cursurile saptamanale despre interculturalitate din cadrul Programului Aici-Acolo, realizat de A.C.T.O.R. prin implicarea unui grup de tineri voluntari veniti din: Austria, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Ucraina si Spania.

Gazda Festivalului va fi Eugenia BARBU, actrita a Teatrului Tandarica, presedinte A.C.T.O.R. si initiatoarea acestui program in Romania.

Romania este din 2007 in Uniunea Europeana. Aceasta noua dimensiune se reflecta, prin Programul Aici-Acolo, propus de A.C.T.O.R. si in educatia copiiilor prescolari si scolari, prin activitati si programe specifice, anume concepute, pentru a le deschide acestora interesul spre a cunoaste si intelege diversitatea culturala, precum si valorile care stau la baza Uniunii Europene.

Programul este realizat cu metode experientiale si e adus copiilor in clasele lor chiar de tinerii reprezentati ai culturilor prezentate. Activitatile si-au propus intelegerea de catre copii, a diferitelor culturi prin joaca si jocuri, folosind cunoasterea prin simturi.

Programul si Atelierele Aici-Acolo sunt realizate de A.C.T.O.R. prin Proiectele Aci Acolo si Diversity cu sprijinul financiar al Programului Tineret in Actiune- Serviciul European de Voluntariat.

Partenerii A.C.T.O.R in Programul Aici acolo sunt:

Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii

Casa Corpului Didactic Bucuresti

Departamentul pentru Afaceri Europene al Guvernului Romaniei

Teatrul de animatie Tandarica

comunicat de presa Festival Aici Acolo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s