Parteneriat Grundtvig- Inclusive Toolbox, articol despre mobilitatea din Italia

Salutari din Altamura, orasul cu cea mai buna paine din lume!!! Pe strada vezi cum masinile transporta lemne de foc pentru neobositele cuptoarele de paine.Strazile si casele sunt parca sapate in piatra,locuintele sunt vechi de cateva sute de ani si la fiecare colt se iveste cate o alta catedrala… Unde rar, se mai iteste cate un peticel de pamant
creste fie un maslin tepos , fie un palmier gigant, fie un lamai sau un mandarin plin de fructe…Aerul e cald, atmosfera de primavara.

Cu doua zile in urma , impreuna cu Annabelle din Luxemburg si Pierro din Italia, am luat pulsul strazii si am filmat negutatorii de produse locale, care animau piata orasului. Dan a ajuns la la un cuptor de paine, vechi de 200 de ani si a facut un reportaj despre modul de preparare a painii . Ieri, pe o ploaie rece, am vizitat un centru de educatie pentru reintegrarea sociala a persoanelor cu diverse dizabilitati … am participat la o emisiune radio online… Acum lucram la editarea peliculelor video, lucru ce reprezinta o parte importanta a trainingului de aici.

Este foarte interesant, iar posibilitatea de a lucra cu radio&tv on-line este foarte atractiva.Multe lucruri impresionante,desi programul e strict si dens… pana seara la 10, atmosfera din interiorul grupului e calda si entuziasta!

Greetings from Altamura, the town with the best bread in the world! Here we explored the town market where we met the local merchants and made a nice video. Dan went to the bread oven and acted as a journalist , too. Yesterday, we visited the centre for the social inclusion of disabled people. Today we are working hard on editing the videos; even if it takes a lot of effort, all this seems very easy, as the atmosphere inside our group is warm and friendly!

http://inclusivetoolbox.wordpress.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s