A.C.T.O.R. la Festivalul international al teatrului de animatie

Editia a 6-a ,26 noiembrie- 5 decembrie
Ieri a fost lansata expozitia forma inteligenta a hartiei, in care A.C.T.O.R. aduce publicului festivalului figurine pliate de pasionati ai acestei arte de toate varstele.

Pe data de 30 noiembrie, intre orele 2 si 3 A.C.T.O.R. are in festival un atelier origami-teatru .Programul origami teatru pedagogic este implementat de A.C.T.O.R. in gradinite si scoli din Bucuresti si alte orase din tara inca din 1999.
Noutatea este ca incepand cu anul acesta educatorii romani pot sa participe la cursuri de formare cu aceasta tema organizate de A.C.T.O.R. in parteneriat cu Casa Corpului Didactic a Municipiului Bucuresti.

In cadrul atelierului propus de Eugenia BARBU si colegii ei din A.C.T.O.R. -are de gand sa ii incante pe participanti cu povestile care stau in spatele metamorforfozei patratelor de hartie cand devin pasari, flori sau fluturi. Fiecare figurina se pliaza pornind de la un patrat, iar fiecare pas al plierii aduce cu sine schimbari si aventuri pasionante in vietile personajelor imaginate de artisti.
Atelierul se adreseaza copiilor peste 4,5 ani, parintilor si pedagogilor lor.

De asemenea , pe 1 decembrie are loc atelierul aici-acolo. “Aici-Acolo” este un program de introducere concretă a diversitatii culturale în lumea copiilor (3-11 ani). Prin acest program copiii au acces la informatiile despre cultura diverselor ţări europene, direct de la tineri veniţi în Romania prin Serviciul European de Voluntariat al Programului Tineret în Acţiune.
Ideea programului “Aici-Acolo” este propusa de Eugenia BARBU si reprezinta un concept original al A.C.T.O.R. din 2009.
Programul si Atelierele Aici Acolo se desfasoara in parteneriat cu Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovatiei
Timp de o ora copiii participanţi la atelier vor călători prin Europa purtaţi de poveşti şi jocuri şi …“de aici” şi ”de acolo”….aduse în faţa lor de Álvaro Tejedor Gómez (Spania), Oliva Iriondo (Spania), Elvina Macyte (Lituania), Anete Berzina (Letonia), Marie Louvet (Franta), Josef Lebsa (Germania),Ewa Paduch (Polonia).

Origami – forma inteligenta a hartiei
realizat de A.C.T.O.R. Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania.
In expozitia de anul acesta incercam sa prezentam spectatorilor festivalului: cum banala hartie poate sa devina extrem de pretioasa si eleganta … intocmai ca si Cenusareasa ajutata de zana cea buna. Expozitia aceasta propune sa vedem hartia … cu alti ochi.
Workshop susţinut de actriţa Eugenia Barbu
Arta teatrului de papusi si Programele Europene pentru tineret
Eugenia BARBU doreste sa prezinte prin acest atelier cum experienta de papusar poate sa devina un instrument de incluziune sociala pentru tineri defavorizati de pe intreg cuprinsul Europei.
Teatrul de strada realizat cu papusi construite … din nimic ( materiale reciclabile), propunand spectacole construite de tineri in grupuri multiculturale reprezinta o provocare, ce are puterea de a schimba mentalitati si de a forma caractere.
Spectatorii sunt intotdeauna incantati si uimiti de energia pozitiva care este degajata, chiar daca actorii- papusari au pentru prima data o astfel de experienta.
Eugenia BARBU este actrita a Teatrului Tandarica din 1992, iar din 2002 este fondatoarea A.C.T.O.R.- Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania, care implementeaza anual cu succes zeci de proiecte interculturale de tineret.
Din ianuarie 2010 Este membra a retelei nationale de formatori in Programul Tineret in Actiune, fiind implicata mai ales in promovarea Serviciului European de Voluntariat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s