Think together training – Alcobendas 31 Mai – 5 iunie 2010

In perioada 31 mai – 5 iunie 2010 am participat la un building seminar in Alcobendas, Madrid denumit “Think together. What we are = how we act?”. Acolo am avut placerea sa cunoastem persoane din Grecia, Turcia, Letonia, Slovacia, Ungaria, Italia, Franta, Republica Ceha, Spania implicate in programul Tineret in Actiune.

Aceasta experienta interculturala ne-a dat posibilitatea sa descoperim frumusetea culturii spaniole incepand cu o incursiune in inima Madridului pentru a gusta putin din atmosfera vibranta si delicatesele culinare ale orasului, pentru a continua apoi excursia in Alcobendas, o zona din apropierea Madridului, mult mai retrasa dar la fel de vie prin multitudinea de nationalitati care traiau acolo.

In al doilea rand, implicarea in acest proiect a reprezentat o sansa de a integra Romania in numeroasa familie europeana, o sansa de a face cunoscuta cultura romana peste hotare, sansa de a arata dorinta de implicare a romanilor in proiecte europene.

In acest proiect, am descoperit o diversitate culturala in ceea ce priveste experientele traite de fiecare participant in parte dar si din punct de vedere al opiniilor si deschiderii continue spre noutate.

Unul din aspectele pozitive ale proiectului a costat in aprecierea diversitatii culturale, cooperarea pentru a ajunge la un numitor comun si acela este interculturalitatea, descoperirea unui limbaj comun netinandu-se cont de barierele de limba dintre toti participantii.

A meritat din plin aceasta experienta !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s