VISUAL ARTS IN YOUTH WORK

In intervalul 30.07-06.08. 2010, in orasul Nykoebing F. din Danemarca, s-a desfasurat trainingul ”Visual Arts in Youth Work”, proiect finantat de U.E., prin programul Tineret in Actiune. Scopul acestui training a fost sa prezinte cateva tehnici moderne si atragatoare, apartinand domeniului artelor vizuale, ce pot fi aplicate in cadrul organizatiilor de tineret sau chiar si in cadrul scolilor.
Practic, cativa artisti din Danemarca , Suedia si Portugalia au demonstrat in cadrul workshop-urilor ca, avand la dispozitie cateva instrumente de pictura, o camera digitala sau pur si simplu o folie de plastic si banda adeziva , oricine poate deveni un artist adevarat in cateva ore.
Efectul muncii participantilor a fost impresionant, acestia avand posibilitatea de a-si descoperi fantezia sau trairile si sentimentele tinute ascunse mai mult sau mai putin timp.
Echipa din Romania a fost pe cat de inedit alcatuita, pe atat de omogena :Dan, Violeta, Adelina, si Oana-doua generatii , patru profesii total diferite-au participat cu multa daruire si au creat fiecare in parte si toti impreuna o imagine de care ar trebui sa se bucure multi compatrioti. Cei patru sunt membri ai organizatiei A.C.T.O.R. Bucuresti,condusa de Eugenia Barbu.
Romanii au participat alaturi de colegii lor din Estonia, Tara Galilor si Portugalia la atelierele de pictura indrumate de Ole Werner Munch, Ebbe Pettersson ,Jasper si Graca Castro, patru artisti deosebiti, atat prin creatiile lor , cat si prin ceea ce impartasesc ca profesori.
Desi intalnirea nu a avut un obiectiv ompetitional, nu au lipsit aprecierile si remarcile placute primite de la acesti profesionisti, cu atat mai valoroase cu cat echipa din Romania nu a avut in componenta niciun « artist de meserie », precum celelalte tari.
A fost o intalnire speciala, cu amintiri deosebite, cu formarea unor legaturi umane frumoase si cu satisfactia unor impliniri personale care incita la planuri pentru alte actiuni viitoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s