Vitamine în zona rurală

În zilele de 14 şi 15 ianuarie, grupul de voluntari A.C.T.O.R. din programul Two Vitamins T au plecat la munte, unde au adus zâmbetul de buzele copiilor din zona Braşovului.

Şapte voluntari străini împreună cu Ştefăniţă Barbu, leader-ul grupului, au făcut diferite activităţi cu copiii din Codlea şi Brădeţ. În cadrul acestui proiect, care se numeşte “Making a Difference”, copiii au participat la un program de teatru forum, care a avut ca temă democraţia. La final, grupul de voluntari a avut plăcerea să pună în scenă, o piesă pregătită de ei, numită “Trupa Imaginea”.

În Codlea, programul de forum teatru s-a desfăşurat în două locaţii: Şcoala de Arte şi Meserii, al căror participanţi au fost copiii cu dizabilităţi şi la Casa de Cultură.

Voluntarii au pregătit şi un spectacol cu păpuşi şi clovni, care a fost foarte bine primit de copii, atât în Codlea cât şi în Brăneţ.

În cadrul unui joc desfăşurat în teatru forum, copiii au trebuit să creeze o imagine statică a cărei reprezentare să fie percepţia lor despre democraţie. Trei imagini au fost alese ca fiind cele mai bune, iar autorii vor avea ocazia să participe la un proiect de tineret, care va fi susţinut în Danemarca.

Deasemenea voluntarii au intrat să se joace şi cu copiii din grădiniţa germană. Aici au făcut un joc foarte interesant, le-au făcut copiilor paşapoarte pentru a călători în şapte tări europene, corespunzătoare fiecărei culturi din care vin voluntarii. Îmbrăcând hainele unor mari ghizi, volutarii le-au povestiti micilor călători câteva lucruri despre ţara şi cultura din care vin.

Programul desfăşurat la Codlea şi Brăneţ face parte dintr-un proiect mai mare, susţinut financiar de programul Tineret în Acţiune, în cadrul căruia voluntarii şi-au propus să le facă o indroducere copiilor din zonele rurale pe tema democraţiei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s