Despre ce a fost si despre ce va mai fi la Bucuresti Origami Club

Sambata 31.10.2009, la Bucuresti Origami Club (BOC), a avut loc un eveniment deosebit, organizat in fiecare sambata intre 11 si 13 la Cafeneaua Lente de A.C.T.O.R.

Articol si imagini: Irina Diana Calu

Voluntarii proiectelor Coloring Kids’ Life» si Two Vitamins T au facut pentru cei mai mici participanti o inedita demonstratie de Storigami, o tehnica ce presupune istorisirea unei povesti pe masura ce impaturesti un model origami, in concordanta cu pasii urmati.

Beneficiile educationale ale acestei tehnici sunt multiple: stimularea imaginatiei celor mici, usurinta cu care acestia fac asocierea dintre etapele povestii si pasii de pliere ai modelului, nivelul crescut de atentie pe care o acorda procesului de invatare, acesta devenind mult mai atractiv. Coloring Kids’ Life si Two Vitamins T sunt doua proiecte finantate de Programul Tineret in Actiune – Serviciul European de Voluntariat.

Asadar noua serie de voluntari europeni veniti in A.C.T.O.R. abia de o luna, au luat joaca, foarte in serios si sambata aceasta au imaginat, lucrand cate doi, mici scenete pornind de la diagramele de pliere ale unei lalele.

Dupa cum se vede toate cele patru perechi s-au dovedit extrem de creative si va asiguram…cu deosebite calitati interpretative.

Cu indrumarea si grija coordonatorilor lor, Eugenia si Stefanita Barbu, voluntarii A.C.T.O.R. prezenti sambata la Lente, au creat o atmosfera de poveste, carei-a incantat atat pe copiii cat si pe adultii prezenti.

Merilyn Merisalu (Estonia) & Felix Burgos Tena (Spania)…

…au spus o minunata si romantica poveste despre un print si o printesa in cautarea iubirii perfecte.

Ghislain Bao Khanh Ngouansavanh (Franta) & Sarah Gebel (Germania)…

…au imaginat povestea a doi copii: un baiat si o fetita care se jucau impreuna si care la maturitate au devenit o familie frumoasa, redescoperind bucuria jocului alaturi de gemenii lor.

Chloe Violleau (Franta) & Jana Donis (Germania)

A treia poveste a avut in centru un monstrulet simpatic si somnoros si un rechin mare si fioros. Dar totul e bine cand se termina cu bine, iar in povestea noastra totul se sfarseste cu o floare.

Melanie Preauchat & Jordan Marty (Franta)

Ultima poveste a fost si cea mai apreciata atat datorita subiectului atins, relatia parinti-copii, cat si datorita interpretarii remarcabile a celor doi protagonisti, ce au reusit sa capteze pe deplin atentia micutilor. Acest ultim cuplu a primit premiul cel mare din partea copiilor, materializat bineinteles in figurinele origami, realizate cu rabdare -doar de ei!

ATENTIE!!!

Sambata 7.11.09 copiii vor avea parte de un atelier de constructie de papusi de teatru, propus si realizat de Felix Burgos Tena, precum si de alte surpize interculturale, iar adultii vor putea realiza modele complexe origami din mici piese pliate identic si imbinate pe un principiu asemenator cu lego. Va asteptam si pe voi!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s