Fabulos

Dragi pasionati de ORIGAMI, A.C.T.O.R.  si Forumul Origami Romania va invita sa va promovati talentul participand la o expozitie extraordinara in cadrul Festivalului INTERNAŢIONAL AL TEATRULUI DE ANIMAŢIE “BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECŢIE” – editia a 5a 2009, organizat de TEATRUL TANDARICA in Bucuresti.

Asadar, lansam o selectie de lucrari origami realizate de artisti romani cu tema “Fabulos”.

Sunt asteptate lucrari (de diferite grade de complexitate) prin care tema aleasa sa fie exprimata cat mai spectaculos si inedit, fie prin alegerea unor materiale inedite de pliere, fie printr-o abordarea plastica inovativa. De exemplu  puteti alege sa pliati diverse animale (balauri, dragoni complexi dar si animale mai simple, care sa atraga atentia prin colorit si expresivitate).

Pot fi insa si forme abstracte, care sa inspire si sa dea de gandit privitorilor. De asemenea, sunt binevenite si figurine alcatuite din mai multe modele sau piese. Important e ca fiecare exponat sa contina o idee, sa atraga atentia si sa fie pur si simplu “fabulos”.

A.C.T.O.R si Teatrul Tandarica au fost parteneri de-a lungul timpului pentru evenimente origami mult mediatizate (exemplu 1998 – expozitie si ateliere, 2006 – Teatrul PATRAT – eveniment complex cu expozitie, ateliere, filme si spectacole). Noutatea vine acum din crearea parteneriatului cu Forumul Origami Romania.

A.C.T.O.R. a obsevat constituirea si maturizarea la nivel national a unei comunitati de pasionati de origami, iar anul acesta, primind invitatia Teatrului Tandarica de a organiza aceasta expozitie de gen, a decis sa creeze oportunitatea ca un numar cat mai mare de talente in origami sa iasa la iveala, sa fie cunoscute si apreciate de publicul romanesc asa cum se cuvine.

Va invitam sa confirmati intentia de a participa la adresa de e-mail origamiromania@yahoo.com, in atentia Adinei Paun, administratorul forumului Origami Romania. Totodata, va puteti inscrie pe forum la adresa: www.origamiromania.forumgratuit.ro

Termenul limita pentru trimiterea lucrarilor (sub forma de imagini format electronic) este 1.11.09, iar lucrarile fizice alese trebuie sa ajunga la noi pana in 25.11.09.

Mentionam ca spatiul de expozitie este generos si toate lucrarile vor fi avantajate de spoturi de lumina specifice teatrului. Obiectele vor fi expuse pe toata durata festivalului, adica 28 noiembrie – 6 decembrie 2009. Lucrarile vor putea fi inapoiate dupa aceast data, daca autorii doresc acest lucru.

Artistii origami, care vor expune, vor fi promovati prin toate mijloacele specifice unui festival international, dar si ulterior la alte evenimente nationale sau internationale la care va fi invitat A.C.T.O.R.

“Este timpul ca miscarea origami din Romania sa fie mai bine cunoscuta publicului romanesc. Este inca un pas necesar pentru a ajunge ca si tara noastra sa produca si sa lanseze creatori talentati la nivel international in acest gen.”
– Eugenia Barbu, president din A.C.T.O.R.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s