Invitatie

 

 Eu as vrea sa adaug cateceva despre aceasta expozitie din perspectiva specialistului in origami.  ORIGAMI- plierea hartiei, capata in expozitia Ioanei dimensiuni rar intalnite in aceasta arta chiar la nivel mondial. Aparent ar putea suna asa …mda… la etajul salii sunt expuse fotografii ale unor servetele colorate rasucite si asezate in locuri cat se poate de neobisnuite… …daca aveti insa curiozitatea sa mergeti… veti trai in fata imaginilor surprinse de camera foto a Ioanei- emotii unice. Fiecare dintre ele contine un extraordinar dramatism, fiecare servetel rasucit in tehnica origami sugereaza o faptura delicata care este aflata la cate o rascruce de viata. Toate personajele din hartia moale si frumos colorata- va conduc in lumea fermecata si parca rupta dintr-un basm a unei feminitati elegante, pe umerii careia stau marile decizii universale. Stilul origami al Ioanei poate fi asemanat prin delicatetea formei cu stilul lui Vincent Floderer, un celebru creator origami preocupat de universul subacvatic. 
La Vincent delicatetea formelor este dublata de rigoarea stiintifica,  in schimb la la Ioana traiesti povestea, personajul te absoarbe cu el in lumea lui, te face sa simti ca si cum drama marilor alegeri te rascoleste si pe tine, cel care privesti. 
Poate ca va faceti timp… sa treceti pe la Galeria Irecson pana pe 10 martie… 
Un film despre motivatiile Ioanei si cateva poze poate fi vazut pe

El a fost realizat de Stefan Tatu, student in ultimul an la Facultatea de Film din UNATC, la o expozitie foto a Ioanei din iulie anul trecut organizata la Centrul Cultural Nicolae Balcescu.

Eugenia BARBU

 

 

Ioana Bohalteanu este voluntar A.C.T.O.R. din 2005. Timp de 2 ani a condus programul de animatie clinica din spitalul Grigore Alexandrescu, numit “Constantin”,  fiind alaturi de copii de la sectiile de arsi, ortopedie si oncologie cu caldura care ii este atat de caracteristica!
Apoi Ioana a fost timp de aproape un an voluntar EVS intr-o organizatie din Austria in cadrul programului Tineret in Actiune.
Cel mai important: Ioana este o pictorita foarte talentata si apreciata, asa cum am descoperit la expozitiile ei de pana acum sau urmarind blogul http://picturi.weblog.ro/ . Asa cum ati vazut si in invitatie, in perioada 19 februarie-12 martie va fi deschisa expozitia Ioanei la Galeria Irecson…sper ca v-am trezit curiozitatea si ca veti merge sa o cunoasteti pe Ioana…prin intermediul picturilor ei.

 

Ioana Bohalteanu was very successfully involved in A.C.T.O.R. for several years. For two years she was in charge of the clinic animation program called ‘Constantin’ which took place in

Grigore

Alexandrescu

Hospital

, being near the children with her warm soul!

Then Ioana was a volunteer in an organization in

Austria

for almost a year, in the Youth in Action program.

But besides this…and the most important, Ioana is a very talented and appreciated painter, as we could see before from her exhibitions or from her blog: http://picturi.weblog.ro/ .

During the 19th of February and the 12th of March, Ioana’s painting exhibition will be open at the Irecson gallery in Buchares…..I hope you are curios enough to visit Ioana’s exhibition or blog and to get to know her….from her paintings.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s