Curs de teatru pentru prescolari propus si realizat de A.C.T.O.R.

A.C.T.O.R. anunta deschiderea                                           
                           
Cursului de teatru pentru prescolari
 
Actorie si papusarie pentru copiii  prescolari- argument

« Copiii sunt cei mai buni actori », se spune… caci ei se pun cu mare usurinta in pielea unui personaj si sunt foarte angajati cand trebuie sa il sustina in context ludic.

Teatrul le place, ii amuza si-i ajuta sa se intelega mai bine pe ei si pe cei din jur. Ii invata sa comunice ideile si emotiile, depasind timiditatea si teama de a se exprima in public.
Teatrul si papusile au fost dintotdeauna prietenii copilariei, inca din 1920 declarandu-se oficial la nivel mondial ca teatrul de insufletire a obiectelor trebuie sa faca parte din programele educationale oriunde in lume (Congresul UNIMA- Uniunea Internationala a Marionetistilor).
In scolile din SUA, dar si din Europa teatrul nu este doar un optional, ci o materie importanta pentru progamele scolare.
Ce vrea acest curs  
Trainingul de formare al actorului si in egala masura a papusarului profesionist contine elemente deosebit de utile pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, putand fi o utila metoda educationala alternativa si de mare impact. Pe acest tip de training se bazeaza cursul nostru, avand mare grija ca el,  sa se plieze perfect pe varsta, puterea de intelegere si nevoile de comunicare ale « studentilor de gradinita»
Ce nu este acest curs
Actoria si papusaria sunt profesii deosebit de dure si performantele se obtin prin mult studiu individual si printr-un sustinut efort de vointa.
A.C.T.O.R. crede cu tarie ca toti copiii (indiferent de ambitiile parintilor) au nevoie sa isi traiasca in liniste copilaria si trebuie sa stea departe de profesionism. Actoria de teatru si film  practicata la varste prea fragede, doar pentru a flata orgoliul parintilor, deformeaza foarte grav si definitiv personalitatea. IMPORTANT ! Acest curs nu-i formeaza pe copiii participanti sa devina actori !
Activitatile
·   sunt interactive, ludice si pline de dinamism
·   respecta puterea de intelegere a fiecarei grupe de varsta
Grupul tinta
Copiii din grupa de varsta 3-7 ani, impartiti in grupe pentru  3-5 ani si 5-7 ani, pentru o mai buna intelegre si implicare a copilului
Agenda de lucru
Cursul se desfasoara saptamanal cu fiecare grupa de copii, pe durata intregului an scolar.
Forme de evaluare a invatarii in cadrul cursului si pentru parinti
In cadrul fiecarei ore este programat un moment in care fiecare copil este  rasplatit prin aplauze de catre ceilalti copii pentru ceea ce a realizat.
De doua ori pe an exista programate demonstratii sub forma de mici momente de spectacol in fata parintilor, la serbari.
Profesorii :
Toti cei care vor lucra in cadrul programului au o pregatire in domeniul teatrului, in plus sunt participante la cursuri de educatie nonformala in proiecte europene ale A.C.T.O.R. 
Cursul va fi sustinut alternativ de :
Ø       Eugenia BARBU presedinte A.C.T.O.R. si actrita a Teatrului Tandarica
Ø       Laura ION 

– absolventa a Liceului Dinu Lipatti sectia de teatru si a Facultatii de Sociologie – coordonator de proiecte in A.C.T.O.R.
Ø       Roxana FLOREA – absolventa a UNATC sectia Teatru de papusi si marionete, colaboratoare a Teatrului de Comedie si coordonator de proiecte in A.C.T.O.R.

Cursul va avea periodic o dimensiune interculturala, caci vor exista invitati speciali, veniti din alte tari : Franta, Spania, Gemania…etc, care vor prezenta copiilor, prin jocuri teatrale, informatii despre cultura din care provin.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s