comunicat de presa VREI SA FII ACTOR?

 
               A.C.T.O.R. va invita vineri 4 iulie ora 10 la  Centrul Cultural Nicolae Balcescu din Strada 11 iunie nr 41, la spectacolul de forum teatru „VREI sa fii A.C.T.O.R.?” special conceput pentru tinerii dezavantajati, care vor putea afla despre posibilitatea de a integra voluntariatul european in strategia lor de viata.
                Spectacolul va porni de la povestile lor reale si are ca scop sa starneasca o dezbatere, prin care ei sa intelega „in miscare” ca prin programele europene destinate tinerilor au o sansa in plus de a se integra in societate. Un an de voluntariat intr-o tara europeana le va imbogati experienta de viata si vor putea cunoaste temeinic o limba straina.
                A.C.T.O.Rii acestui spectacol vor fi alaturi de tinerii voluntari romani din A.C.T.O.R. si trei tineri europeni, aflati, la randul lor in Serviciul European de Voluntariat, fiind gazduiti de organizatia noastra inca din luna martie. De atunci Jens Jakob Brodersen (Danemarca), Karine Crochetet (Franta), Paolo Bruzzi (Italia) au avut spectacole in peste 20 de licee din Bucuresti, Calarasi, Oltenita,  Lehliu si Rosiorii de Vede, prezentand si promovand in fata peste 2000 de tineri voluntariatul ca factor de implicare activa in comunitate dar si ca factor de dezvoltare personala.
               Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Municipiului Bucuresti au primit initiativa noastra cu mult entuzism si isi vor trimite reprezentatii, astfel ca prin implicarea acestor institutii  se va deschide accesul la Programul Tineret in Actiune, Actiunea 2 – Serviciu European de Voluntariat, unei categorii vulnerabile de tineri care, din punct de vedere legal, la majorat trebuie sa devina independenti.
Dupa spectacol, la ora 11.30 va invitam la o conferinta de presa in care voluntarii europeni vor fi gata sa va impartaseasca intreaga lor experienta din Romania, munca lor de a imprastia microbul voluntariatului la cat mai multi tineri, iar colegii lor romani va vor povesti cum a fost cooperarea interculturala in acest turneu plin de aventuri si impliniri.
              Mentionam ca evenimentul acesta constitutie ultima etapa pentru doua proiecte complementare: Do you want to be A.C.T.O.R.? si Vrei sa fii A.C.T.O.R.?, ambele finantate prin programul Tineret in Actiune (Actiunea 2 Serviciul European de Voluntariat, respectiv Actiunea 1.2 – Initiative ale tinerilor).
            Pentru orice intrebari, precum si pentru a va confirma  participarea ne puteti contacta la: email actor_romania@yahoo.com sau la 0724830252.

 Eugenia BARBU
presedinte A.C.T.O.R.
tel/fax +4 021 4604768 /tel: +4 031 8090917/ mobile: +4 0744 686 093

One thought on “comunicat de presa VREI SA FII ACTOR?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s