“Sufletul Hartiei” Concursul National de Origami -5 mai 2008

 “Sufletul Hartiei” 
 Concursul National de Origami 
 destinat copiilor scolari si prescolari din

Romania 

dar si tuturor celor pasionati de origami   
 editia  a Vl-a  
  ~ Istoric si invitatie ~ 
 “Sufletul Hartiei”a debutat foarte modest, prima sa editie avand doar trei scoli concurente. El are ca scop cresterea interesului in randul copiilor pentru ORIGAMI, precum si stimularea pedagogilor din

Romania

de a folosi aceasta arta straveche in procesul de educatie. 

In cel de-al doilea an au participat inca doua scoli, pe langa cele ale primei editii si s-a desfasurat sub auspiciile celebrarii a 100 de ani de la inceputul relatiilor diplomatice romano-japoneze, la sediul din Piata Lahovari al Teatrului Tandarica. 
Editia a treia, organizata in parteneriat cu Institutul Francez Bibliotheque Jeunesse, a avut noua scoli participante si a reprezentat un adevarat spectacol prin expozitiile realizate atat de copii si de catre tinerii voluntari. 
Au existat momentele foarte amuzante, in care copiii isi prezentau scurtele intamplari teatrale cu figurine origami. Juriului, alcatuit din actori, jurnalisti, reprezentanti ai ambasadelor si specialisti japonezi, i-a fost greu sa noteze castigatorii. Tocmai de aceea, o lege a acestui concurs a ramas: “fara premii care clasifica micii concurenti dupa valoarea lor in origami!”. Fiecare participant primeste un calificativ personal care ii defineste atitudinea si comportamentul din timpul concursului. 
La cea de a patra editie au participat 13 scoli, iar la cea de a cincea editie 16 scoli inscrise in concurs!! … Gazda celei de a cincea editie  a fost din nou Teatrul Tandarica, la sala sa nou reamenajata, din Piata Lahovari. O premiera a fost in 2005 impartirea concurentilor pe categorii in functie de varsta, stelutele (copii ce vin din partea gradinitelor) , iepurasii (copii de la scoala generala) si elefantii (cei de la gimaziu si liceu). 
 Editia din 2008, a sasea, A.C.T.O.R. reia traditia acestui concurs, dupa o pauza datorata venirii pe lume a unui baietel, care a impiedicat-o pe fondatoare sa se mai implice timp de doi ani in organizarea evenimentului. 
 Concursul National de Origami  “Sufletul Hartiei” editia a Vl-a se va tine la Sala Casei de Cultura N. Balcescu pe data de 5 mai 2008.  Seminarul profesorilor de origami a avut loc prima data in 2004, si apoi in 2005. Educatori, invatatori, artisti se aduna din nou in 2008 ca sa se sfatuiasca in privinta metodelor de abordare si a modului de aplicare a cestei arte stravechi in scop pedagogic.  Daca in gradinita sau scoala ta sau a copilului tau exista pasionati de origami iti asteptam mesajul tau prin care sa ne spui ca vrei mai multe informatii despre cum se desfasoara editia 2008, ca sa te poti inscrie.  
Daca esti un tanar pasionat de origami complex si vrei sa o expozitie, la acest eveniment ai sigur ocazia ideala!  
Advertisements

2 thoughts on ““Sufletul Hartiei” Concursul National de Origami -5 mai 2008

  1. Bună ziua! Am şi eu un frate căruia îi place Origami şi face tot felul de forme… porci, găini, raţe şi a făcut de curând un ecosistem cu tot felul de copăcei şi astfel de minunăţii.

    Îmi spuneţi, vă rog, cu cine trebuie să iau legătura pentru a intra în acest proiect?

    Mulţumesc şi toate bune!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s