Expozitie de pictura (grup) ZOOM IN la GALERIA ARTIS (TNB) “Portrete de maini”-Ioana Bohalteanu

Expozitie de pictura (grup) "ZOOM IN"
la GALERIA ARTIS din Teatrul National Bucuresti
 
“Portrete de maini”,
 
Ioana BOHALTEANU
pana pe 3 iulie 
 
   Ioana Bohalteanu este in A.C.T.O.R. cam de 3 ani si conduce de doi ani programul Constantin, adica programul de animatie clinica, realizat de A.C.T.O.R. .in parteneriat cu Spitalul Grigore Alexandrescu.

In acelasi timp are o extraordinara vocatie de pedagog.
Marturisesc aici, ca eu nu am mai vazut o asemenea carisma, la un om aflat in fata invataceilor sai… Ioana are un fel unic de a intra pe lungimea de unda a elevilor sai in ale picturii sau in origami. La fel simt si voluntarii, care o insotesc in fiecare miercuri intre 14.30 si 16.30 si pe care ea ii initiaza in tehnica prin care sa-i distreze, la patul lor, pe copiii bolnavi, de la sectiile de arsi, oncologie sau ortopedie.
Ioana va pleca din septambrie, pentru aproape un an la Salzburgh in programul  YOUTH IN ACTION – Actiunea 2- EVS. Va colabora acolo cu AKZENTE, o faimoasa organizatie austriaca.
Si asa cum a inceput articolul va invit sa o descoperiti pe IOANA BOHALTEANU, pictorita, sensibila, dramatica, profunda si in acelasi timp calda, calma…
Seria MAINILOR, dar si cea a PERNELOR dezvelesc privitorilor un univers incredibil de bogat si dens… Fiecare pictura cu maini sau cu perne este o ocazie de a vorbi prin formele atat de obisnuite si comune despre iubire, batranete, viata, moarte.
Nu sunt critic de arta… asa ca poate ca nu am surprins prin vorbele mele toata vraja picturii  IOANEI BOHALTEANU, dar sper ca macar v-am facut curiosi sa-i vedeti  expozitia pana pe 3 iulie la GALERIA ARTIS ( TNB) si / sau apoi si blogul http://picturi.weblog.ro/
Eugenia Barbu
presedinte A.C.T.O.R.
 
De la verinisaj…

 Se poate spune ca mainile sunt la fel de importante ca si ochii in relationarea cu semenii. In gesturile desenate lin in aer se pot citi multe lucruri despre o persoana. Mainile dezvaluie atat frumoase, cat si triste povesti…  Dar ce se intampla atunci cand manusa este separata de mana care o anima? Oare obiectul poate pastra personalitatea omului pe care l-a acoperit?  

 Acestea sunt ideile exprimate in picturile Ioanei Bohalteanu, care m-au facut sa raman minute in sir cu ochii atintiti asupra lor, gandindu-ma la diverse variante de interpretare… 
 M-am bucurat atunci cand Ioana ne-a invitat la vernisaj, pentru ca nu prea am avut ocazia sa particip la astfel de evenimente, dar in special pentru ca luam parte la o intamplare importanta pentru ea… Dupa atata timp de cand ne stim de la A.C.T.O.R. am vrut neaparat sa merg. 
 M-a intampinat o Ioana care la prima vedere mi s-a parut emotionata, insa pe parcurs mi-am dat seama ca nu e asa, uitandu-ma la felul cum vorbea cu unii dintre cei prezenti.  Foarte eleganta, atat ca atitudine cat si ca vestimentatie mi-a aratat o alta fata a ei, pe care eu nu o mai vazusem pana atunci, stiindu-i doar partea jucausa, copilareasca de la programele la gradinite sau de animatie clinica. 
 Am facut poze picturilor care mi-au placut cel mai mult, dar si atunci cand s-a tinut un mic speech de inceput. Daca nu ati ajuns, puteti macar sa vedeti pozele…

 Ioana, eu sper sa ne mai inviti si la urmatoarele tale vernisaje…

 
Cristina Teodora Curde

 cine vrea sa vada lucrarile Ioanei Bohalteanu sa faca o vizita la http://picturi.weblog.ro/
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s